Slatki kus-kus

Većina ljudi koristi kus-kus prvenstveno kao prilog pikantnim jelima orijentalne kuhinje. Ali od kus-kusa mogu se napraviti i deserti, na primjer ovaj slatki kus-kus.

Sastojci:

  • 200 mlAdeZ Badem
  • 70 gkus-kusa
  • 1jabuka
  • 2žlice šećera ili sirup od kokosovog cvijeta
  • 3žlice grožđica
  • 1prstohvat cimeta
  • 1prstohvat naribanog kardamoma
  • 1čajna žličica biljnog margarina ili kokosovog ulja

Priprema:

Kus-kus sipajte u kipući AdeZ Badem napitak i ostavite nekoliko minuta da nabubri. Za to vrijeme narežite jabuku na tanke kriške i polagano je zagrijte u tavi. Čim je jabuka kuhana, dodajte šećer ili sirup od kokosovog cvijeta.

Kad se od kus-kusa dobije čvrsta masa, usitnite ju vilicom, umiješajte grožđice  i dodajte margarin ili kokosovo ulje te začinite cimetom i kardamomom.

 

Ohlađeni kus-kus sada se može staviti u male staklenke koje se napune samo do  ¾ . Za glazuru na sloj kus-kusa poredajte kuhane kriške jabuke i po želji još ukrasite čipsom od jabuke i štapićem cimeta. Ovaj čaroban desert posebno dobro prija u hladnim večerima! Ovaj čaroban desert je idealan izbor za hladne večeri.