Što je GLACÉAU smartwater?

GLACÉAU smartwater proizveden je iz prirodne mineralne vode koja je pametno obrađena po uzoru na ciklus kruženja vode u prirodi (ili s pomoću isparavanja i kondenzacije) te s dodatkom ispravne količine mineralnih soli za karakterističan čist i svjež okus.

 

Kakve mineralne soli dodajete?

Dodajemo soli magnezija, kalija i kalcija kako bismo proizveli karakterističan čist i svjež okus vode GLACÉAU smartwater. Na popisu sastojaka navedeni su kao:

· magnezijev klorid

· kalijev bikarbonat

· kalcijev klorid

 

Je li to prirodan proizvod?

GLACÉAU smartwater stvorena je da bi se isticala. Naš je temelj prirodna mineralna voda koju isparimo i kondenziramo, a zatim dodamo mineralne soli za karakterističan, čist i svjež okus.

 

Koja je cijena i u kakvom je odnosu s drugim flaširanim vodama?

Mi pružamo preporučene cijene, a maloprodajne cijene određuju naši kupci.

 

Odakle potječe ime?

GLACÉAU smartwater inspiriran je ciklusom kruženja vode u prirodi. "Hydro" znači voda, "logic" je sinonim za pametno – zato "smartwater".

 

Iz kojeg izvora potječe voda?

GLACÉAU smartwater proizveden je u pogonu Zalaszentgrot u Mađarskoj, nakon velikog ulaganja u našu tamošnju lokaciju. U Zalaszentgrotu je izvor prirodne mineralne vode.

 

Zašto Coca-Cola uvozi vodu u Hrvatsku kad već imamo mnogo izvora vode u našoj zemlji?

Na mnogim od naših tržišta uspješno promoviramo mineralne vode s lokalnih izvora te poštujemo i cijenimo lokalne marke. Svaka od tih marki ima jedinstveni profil okusa i položaj. Međutim, s obzirom na to da smo vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju bezalkoholnih pića, održavanje inovativnosti i praćenje trendova u našem je DNK. Zbog toga nastavljamo nuditi potrošačima izbor koji uključuje marke koje pribavljaju sirovine iz centraliziranih izvora poput GLACÉAU smartwater.

 

Kako GLACÉAU smartwater doprinosi tržištu vode koje je već prepuno?

Voda je velika i rastuća kategorija i smatramo da postoji praznina na tržištu koju GLACÉAU smartwater želi popuniti. To je proizvod idealan za cjelodnevnu hidrataciju za brze i znatiželjne potrošače koji žele profinjenu marku i proizvod koji će odgovarati njihovu jedinstvenom životnom stilu. Istraživanja provedena u različitim zemljama pokazuju da potrošači imaju vrlo pozitivne stavove o konceptu i dizajnu pametne vode GLACÉAU te smatraju da se uvelike razlikuje od postojećih dostupnih marki.

 

Koja je razlika između GLACÉAU smartwater i vode iz slavine?

Znamo da je kategorija pakirane vode velika i predviđa se da će rasti diljem svijeta. Mislimo da je sada pravo vrijeme za novu i inovativnu marku, a to je ono što GLACÉAU smartwater donosi. Međutim, voda iz slavine ne može se uspoređivati s vodama u boci. Konzumacija jedne ili druge također je stvar ukusa ili prikladnosti. Dok u čaši vode iz slavine možete uživati kod kuće ako njezina kvaliteta to dopušta, kada je riječ o zadovoljavanju potreba za osvježenjem dok ste u pokretu, postoji jasna potražnja za vodom u boci.

 

Zašto upotrebljavate prirodnu mineralnu vodu, a ne vodu iz slavine, ako je ionako obrađujete?

Htjeli smo vodu iz prirodnog izvora mineralne vode koji pruža visokokvalitetnu vodu i u skladu je s našim globalnim pristupom osiguravanja strogih standarda naših proizvoda. Također, u našem pogonu Zalaszentgrot imamo kapacitete za proizvodnju i punjenje boca u Mađarskoj.

 

Među sastojcima vidim tri kemijska naziva koji zvuče umjetno – kalcijev klorid, magnezijev klorid i kalijev bikarbonat. Zašto ne dodate čiste minerale?

Dodajemo mineralne soli u topivom obliku koje se mogu rastopiti da bi pružile karakterističan, čist i svjež okus po kojem je GLACÉAU smartwater poznat. Svi su sastojci sigurni i upotrebljavaju se u raznoj hrani i piću.

 

Zašto ste proizvodu dodali kalcijev klorid, magnezijev klorid i kalijev bikarbonat ako nemaju nikakvu funkciju?

Dodani su zbog okusa – ta kombinacija daje GLACÉAU smartwateru karakterističan, čist i svjež okus koji izaziva jako dobre reakcije potrošača diljem svijeta.

 

Koja je razlika između GLACÉAU smartwater i prirodne mineralne vode?

Prirodna mineralna voda specifična je pravna definicija regulirana zakonodavstvom Europske unije i lokalnim zakonima. Sva voda označena kao "prirodna mineralna voda" mora potjecati iz poznatog podzemnog izvora, imati specifičan i stabilan sastav te može biti predmet vrlo ograničene obrade. GLACÉAU smartwater klasificiran je kao stolna voda u Hrvatskoj i zadovoljava usklađenost tržišta sa zakonskim normama. Ta je voda proizvedena iz prirodne mineralne vode koja isparava i kondenzira se, s dodatkom ispravne količine mineralnih soli kako bi se dobio karakterističan, čist i svjež okus.

Prema propisima Europske unije, postoje tri klasifikacije vode: prirodna mineralna voda, izvorska voda i voda za piće. Lokalni zakoni možda su uspostavili dodatnu klasifikaciju vode poput stolne vode, pripremljene vode, pića na temelju vode ili bezalkoholnog pića proizvedenog iz vode s dodatkom mineralnih soli.

 

Sadrži li GLACÉAU smartwater šećer ili kalorije?

Ne, GLACÉAU smartwater ne sadrži ni šećer ni kalorije.

 

Sadrži li GLACÉAU smartwater neki drugi zaslađivač ili ima li sladak okus?

Ne, GLACÉAU smartwater ne sadrži zaslađivače i nema sladak okus. Ima karakterističan, čist i svjež okus.

 

Zašto je zovete "pametna" kad je to, zapravo, samo voda?

Inspirirani ciklusom kruženja vode u prirodi, isparavamo i kondenziramo prirodnu mineralnu vodu i zatim dodajemo mineralne soli kako bismo postigli karakterističan, čist i svjež okus.

GLACÉAU smartwater nevjerojatno je popularan u SAD-u, gdje je vodeća marka vrhunske vode, kao i u Ujedinjenom Kraljevstvu od njezina puštanja u prodaju na tom tržištu 2014. godine.

 

Hoće li sastojci vode GLACÉAU smartwater poboljšati moje zdravlje?

Prikladna hidracija važna je za vaše zdravlje. GLACÉAU smartwater dobar je izbor, odličnog okusa i bez kalorija, kao i sve vode, za cjelodnevno hidriranje vašeg organizma. Ipak, moramo naglasiti da mineralne soli nisu prisutne u dovoljnim količinama da bi pružile neke funkcionalne prednosti, nego su samo dodane kako bi dale karakterističan i svjež okus.

 

Pruža li više ili manje hidracije od vode iz slavine?

Ne. Sve vode pružaju hidraciju.

 

Hoću li postati pametniji/pametnija ako pijem GLACÉAU smartwater?

Konzumacijom pametne vode GLACÉAU smartwater nećete postati pametniji, ali odluka o cjelodnevnoj hidraciji dok ste u pokretu pametna je odluka.

 

Govori se da je kisela voda loša i da je alkalna voda bolja – koja je pH vrijednost GLACÉAU smartwater?

PH vrijednost pametne vode GLACÉAU smartwater relativno je neutralna, obično iznosi 6,6. Konzumacija vode određene pH vrijednosti nema poznatih učinaka na zdravlje.

 

Koji je rok trajanja GLACÉAU smartwatera?

Rokovi trajanja navedeni su na svakom pakiranju. Trajnost GLACÉAU smartwatera obično je oko 18 mjeseci.

 

Što mislite pod "inspirirana oblacima"?

Oblaci su dio pametnog ciklusa kruženja vode u prirodi. Svi su drugi gledali u tlo, ali mi smo pogledali u oblake. Oni su nas inspirirali da osmislimo odličan način na koji proizvodimo GLACÉAU smartwater.

 

Koliko stoji GLACÉAU smartwater?

Trgovci na malo slobodno određuju konačnu cijenu na polici. Cijena odražava i pozicioniranje marke kao vrhunske, ali cjenovno prihvatljive.

 

Nije li voda u boci štetna za okoliš?

Nedavno je izvršni direktor tvrtke The Coca-Cola Company, James Quincey, objavio našu novu globalnu viziju kojom želimo temeljito preoblikovati pristup pakiranju s globalnim ciljem da pomognemo u prikupljanju i recikliranju ekvivalenta svake boce ili limenke koje prodamo do 2030. godine. Također, do tada planiramo i izrađivati boce od materijala koji je u prosjeku 50 posto recikliran. Sve je to dio našeg sveobuhvatnog plana "Svijet bez smeća", u sklopu kojeg smo obnovili fokus na cjelokupni životni ciklus ambalaže – od dizajna i izrade boca i limenki do njihova recikliranja i prenamjene.

 

Kakav je vodeni otisak GLACÉAU smartwatera?

Iako ne možemo promijeniti količinu vode koju upotrebljavamo u našim pićima, možemo i hoćemo smanjiti količinu vode koju upotrebljavamo u procesu proizvodnje, primjerice za ispiranje ambalaže i održavanje učinkovitosti proizvodnih linija, te se pobrinuti za utjecaj na vodu u našem lancu opskrbe. Količina vode koja se upotrebljava za svaku litru konačnog proizvoda naziva se "omjer potrošnje vode".

Nismo proveli ovlaštenu procjenu vodenog otiska GLACÉAU smartwatera, ali s našim partnerom za punjenje boca Coca-Cola Hellenicom obvezali smo se smanjiti omjer potrošnje vode za 30 posto između 2010. i 2020., uvodeći načela društveno odgovornog računovodstva u naše poslovno planiranje i primjenjujući cjelokupni trošak vode u našim izračunima povrata na ulaganja. Danas smo već poboljšali intenzitet vode u pogonima za 20 posto u odnosu na 2010. godinu.

Kao sustav, sada nastojimo postići omjer potrošene vode od 1,61 l/l proizvedenih bezalkoholnih pića, dosljedno se fokusirajući na inicijative za uštedu vode te ulazeći u partnerstva s našim dobavljačima kako bismo smanjili vodeni otisak diljem cijelog vrijednosnog lanca. Također se obvezujemo da ćemo certificirati 100 posto naših pogona u skladu sa standardima Europskog gospodarenja vodama (EWS) ili Saveza za upravljanje vodama (AWS).

 

Troši li se u proizvodnji GLACÉAU smartwater mnogo energije ili vode?

Premda ne možemo promijeniti količinu vode koju upotrebljavamo u našim pićima, možemo i hoćemo smanjiti količinu vode koju upotrebljavamo u procesu proizvodnje, primjerice za ispiranje ambalaže i održavanje učinkovitosti proizvodnih linija, te se pobrinuti za utjecaj na vodu u našem lancu opskrbe. Količina vode koja se upotrebljava za svaku litru konačnog proizvoda naziva se "omjer potrošnje vode".

Zajedno s našim partnerom za punjenje boca, Coca-Cola Hellenicom, smanjili smo količinu vode koju upotrebljavamo za proizvodnju jedne litre proizvoda za 20 posto od 2010. i nastavit ćemo ulagati u nove tehnologije da bismo naš omjer upotrijebljene vode smanjili za 30 posto do 2020.

Također, sustavu Coca-Cole strateški je prioritet upravljanje energijom i ugljikom. Coca-Cola Hellenic uložio je značajna sredstva u upravljanje energijom diljem cijelog vrijednosnog lanca, što je rezultiralo poboljšanjem omjera potrošnje energije za 4,7 posto u godinu dana. Zahtijevajući da se svih 18 inicijativa za uštedu energije provodi na svim lokacijama, Coca-Cola Hellenic postigao je stopu implementacije od 63 posto za energiju do kraja 2016.

 

Što znači "pametna jer je tako proizvedena"?

Već sam naziv marke odražava pametnu ideju, inspiriranu ciklusom kruženja vode u prirodi, za izradu novog, karakterističnog proizvoda i marke. "Hydro" znači voda, "logic" je sinonim za pametno – zato "smartwater".

GLACÉAU smartwater proizveden je iz isparene i kondenzirane prirodne mineralne vode, nakon čega dodajemo ispravnu količinu mineralnih soli da bismo stvorili čist i svjež okus. Elegantnim, modernim, poznatim dizajnom odražava kvalitetu koja se nalazi unutar boce.